Лист 8. Бог зло обертає на добро

«Передай Господеві дорогу твою…» (фрагмент)

Диявол завжди здається сильнішим за Бога. Мало того: здається, що майже завжди перемагає, і що ця перемога зла остаточна. А потім відбувається щось дивовижне: ніби саме собою все змінюється, і нібито перемога зла обертається на поразку, і несподівано «слабка» праведність і тихість перемагає всі потуги зловмисників…

Так, Господь ніколи не діє методами диявола, інакше Він би не був Богом. Але Він дивним чином обертає і зло на добро. Зло завжди отримує не те, на що сподівалося («бажання нечестивців не здійсниться»), і біснується від того, що зрештою результат виходить протилежний. Диявол, як і всі його слуги, завжди вважає, що порушення всіх законів честі, насильство, підлість, наклепи тощо — це та зброя, яка дає реальну перевагу над порядним супротивником. І справді, добра людина не здатна перемогти хитрого ворога хоча б тому, що не думає, як він, день і ніч про ті пастки, які може розставити ворог. І саме тому ворог часто святкує перемогу, сподіваючись, що от тепер уже таки остаточно переміг.

Але це знову наступання на ті самі граблі, бо приходить час, і ця перемога зла вкотре обертається на поразку. Так було завжди. Власне, це вже передвістя майбутнього Судного дня, коли всі дії, слова та думки всіх розумних істот отримають свою оцінку та належну відплату. Диявол не переможе. І в пеклі не буде більше людей, ніж у раю, хай не сподівається.))

А поки живемо побіч своїх ворогів, видимих і невидимих, маємо знати: хоч би що відбувалося, Господь поруч і тримає нас! І захистить нас. Часто Його допомога приходить з іншого боку, ніж ми сподівалися, не так, як ми гадали, але завжди КРАЩЕ, ніж ми могли собі уявити. Я пересвідчувалася в цьому десятки разів!

Іноді ми бачимо горе людини, але не знаємо, що призвело до цього горя і чим Господь його компенсує, тому наші висновки можуть бути цілком помилковими. Якщо ми наберемося терпіння, то згодом можемо побачити дивну опіку Божу.

12.09.2019